Tab Menu




ေအာင္ျဖဳိးဦးဘေလာ့သို ့လာေရာက္ၾကေသာသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလုံးကုိေႏြးေထြးစြာၾကိဳဆုိပါသည္။

Friday 5 October 2012

ေဟာ့ေပါ့ လုပ္စားနည္း





အရည္လုပ္နည္း(၈ေယာက္စာ)
-ဝက္နံ႐ိုး ၅၀၀ ဂရမ္
-ဂ်င္းေျခာက္ေလးမ်ား ၃-၄ေခ်ာင္း
- တရုတ္စပ်စ္သီးအနီေျခာက္ နဲနဲ
-စြန္ပလြန္သီးေျခာက္ နဲနဲ
-ဆား၊ သၾကား၊ ၾကက္သားမႈန္႔


ေရေဆးျပီးဝက္နံ႐ိုးကို ေရနဲနဲ နဲ႔ခဏျပဳတ္ျပီး ၁ေရသြန္ပါ။ ဒါမွ အရိအရဲြမ်ားစင္သြားပါမယ္။
ျပီးမွဂ်င္းေျခာက္ ၃ေခ်ာင္း၊ စပ်စ္သီးအနီေျခာက္ နဲနဲ၊ စြန္ပလြန္သီးေျခာက္ နဲနဲ၊ ဆား၊ သၾကား၊ ၾကက္သားမႈန္႔ ၁ဇြန္း(စားပြဲတင္) တို႔ကို ေရ၃လီတာထဲ႔ကာ ေရ၂လီတာေက်ာ္ရုံေလးက်န္သည္ အထိျပဳတ္ပါ။
အဲဒါဆိုရင္ ေဟာ့ေပါ့အတြက္အရည္ရပါျပီ.   ေတာ္ေတာ္ေမႊးပါတယ္
တြဲစားရန္အခ်ဥ္ရည္
ငရုတ္ဆီ ဟင္းခ်က္ဇြန္း၂ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္နီ ၃မႊာပါးပါးလီွးထား၊ ငရုတ္သီး ၅ေတာင္႔ပါးပါးလီွးထား၊ ၾကက္သားမႈန္႕ ၁ဇြန္း၊ သံပရာတစိတ္ညႇစ္ထဲ႔ ျပီးေရေႏြးနဲနဲေရာကာ မပ်စ္မက်ဲေဖ်ာ္ထားပါ။ Ready made suki sauceနဲ႔တြဲစားလဲေကာင္းပါတယ္ေနာ္။

-ေဟာ့ေပါ့ထဲ ထဲ႔ရန္အဆာပလာမ်ားျပင္ဆင္ပုံ
-ဝက္သားအျပားေလးမ်ား
-ၾကက္ဥအသားလိပ္



-ဝက္အူခ်ိဳ
-ငုံးဥ
-ready madeငဖယ္လုံးေလးမ်ား
-ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ ေရေႏြးေဖ်ာျပီးသားမ်ား



ပင္လယ္စာမ်ား
-ဂဏန္းေခ်ာင္း
-ျပည္ၾကီးငါး ၊ ကမာ
-ငါးအသားလႊာ
-သန္႕စင္ျပီးပုဇြန္မ်ား

ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား
-ပဲလိပ္ေျခာက္
-အပ္ခ်ည္မ်ႇင္မႈိ
-ပဲၾကာဇံေရစိမ္ထားျပီးသားမ်ား
-choi sum အရြက္
-ေရမုန္ညင္း
-အတာအိုးအရြက္( rocket)
-ၾကာစြယ္



ေဟာ့ေပါ့အိုး (သို႔) multi-cooker အိုးထဲ ျပဳတ္ရည္ျဖည္႔ကာ ပြက္ေစ၍ က်က္ခဲေသာအသားမ်ားထဲ႔ပါ။ ခဏၾကာမွ ႏူးလြယ္ေသာပင္လယ္စာမ်ားနဲနဲခ်င္းစီထပ္ထဲ႔ပါ။


ေနာက္ဆုံးက်မွ အရြက္မ်ားထဲ႔ျပီးခဏအုပ္ျပီး အရြက္ႏြမ္းစျပဳရင္ ပန္းကန္လုံးေလးမ်ားထဲ အစုံထဲ႔ အရည္ထဲ႔ကာ ပူပူေလးစားပါ။ အခ်ဥ္ရည္နဲ႔တြဲစားရင္း မိုးေအးေအးမွာ ျမန္မာျပည္ကိုလြမ္းလို႔ေကာင္းပါေစ။

htetfamily.com

No comments:

Post a Comment

Comment ေလးေတြေရးေပးႏုိင္ပါသည္