ဒီတစ္ပတ္ေတာ့ အိႏၵိယေတာင္ပိုင္းစတိုင္ ၾကက္သားဒံေပါက္ လုပ္စားၾကမယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
Basmati ဆန္၊ ၾကက္သား၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊
ေထာပတ္၊ ပူဒီနာ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဖာလာ၊
ကရေ၀း ေလးညႇင္းပြင့္၊ င႐ုတ္ေကာင္း င႐ုတ္သီးစိမ္း၊
သစ္ၾကံပိုးေခါက္၊ နံနံပင္၊ ဆား၊ saffron ၊ Javitri
Basmati ဆန္ကိုေရစိမ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီး ေၾကာ္ထားပါ။
ၾကက္သားကို သန္႔စင္ၿပီး အရြယ္ေတာ္အတံုးေလးေတြတံုး၊ အရသာ သြင္းၿပီး တစ္နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါ။
ၾကက္သားခ်က္ဖို႔အတြက္ ဒယ္အိုးထဲေထာပတ္ထည့္ အပူေပးၿပီး ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ အားလံုးထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။
ၿပီးရင္ ၾကက္သားထည့္ၿပီး ႏူးသည္အထိ တည္ထားပါ။
ဒံေပါက္ထမင္းခ်က္ဖို႔အတြက္ကိုေတာ့ ေရစိမ္ထားတဲ့ ဆန္ကိုဆီအနည္းငယ္နဲ႔ ဆီပူထိုးပါ။
ခဏေနရင္ ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး ေရခန္းလာရင္ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြ ထည့္ခ်က္ပါ။
အဖံုး အုပ္ၿပီး ထမင္းကို မီးနည္းနည္းနဲ႔ မိနစ္ ၃၀ ေလာက္ ႏွပ္ခ်က္ခ်က္ပါ။
ၿပီးရင္ ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ ေရာထည့္ပါ။
ထမင္းလည္းရၿပီး ၾကက္သားဟင္းလည္း ႏူးၿပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သားဒံေပါက္ တည္ခင္းၿပီး သံုးေဆာင္လို႔ရၿပီေပါ့။
No comments:
Post a Comment
Comment ေလးေတြေရးေပးႏုိင္ပါသည္